De voordelen van een camper huren

De voordelen van een camper huren

De ultieme vorm van vrijheid is toch wel kamperen. U zit nergens aan vast en kunt gaan en staan waar u wilt. Valt de omgeving tegen? Of zit het weer niet mee? Dan rijdt u met hetzelfde gemak naar een betere en zonnigere bestemming. Maar kiest u voor een camper, tent of caravan? En kiest u voor kopen of huren?  We hebben de voordelen van een camper huren voor u op een rij gezet.

 

De voordelen van een camper huren onderweg

We beginnen bij het vertrek. Bij een caravan kan het een uitdaging zijn om de caravan achter de auto te haken. Ook is niet iedere auto geschikt voor een caravan. Bij een camper is het allemaal makkelijker. Sleutel erin en gaan.

Een groot verschil van het reizen per camper ten opzichte van een caravan is toch wel de snelheid. Met een camper is de toegestane snelheid namelijk een stuk hoger. Dit kan maar liefst 30 km per uur op de snelweg schelen. Aardig wat tijd als u een lange afstand over de snelweg af moet leggen.

Wanneer u een tussenstop wilt maken, is het met een camper allemaal makkelijker installeren. En als u met kinderen reist, hebben ze onderweg meer ruimte om te spelen of slapen. Wel opletten dat u zich aan alle veiligheidsvoorschriften houdt.

In een camper zit u een stuk hoger dan in een auto met caravan. Hierdoor heeft u goed overzicht. Een stuk veiliger en voor medereizigers ook fijn. Die kunnen onderweg genieten van de omgeving zodra u langs indrukwekkende landschappen rijdt. Ook gaat parkeren makkelijker met een camper dan met een caravan.

 

Verblijf met camper op een camping

Bent u veilig aangekomen op de camping en wilt u de omgeving verkennen? Dat is het met een camper net iets lastiger. Daarom is het handig om fietsen te huren of mee te nemen. Wel kunt u eerder met een drankje bijkomen van de reis, want u hoeft verder niks meer los te koppelen of op te zetten.

Met een camper kunt u ook vaak overnachten op de parkeerplaats zelf. Handig en goedkoop wanneer u een tussenstop maakt. Vaak zit u op deze speciaal ingerichte camperplaatsen, niet aan aankomst- en vertrektijden vast. Heerlijk flexibel dus.

 

Camper huren of aanschaffen

Een camper bezitten is vrij prijzig. Los van de aanschaf zelf, heeft u te maken met verzekeringen, wegenbelasting, onderhoud en stalling. En waarschijnlijk wilt u eerst zeker weten of kamperen met een camper iets voor u of uw gezin is.

Wilt u meer informatie over het huren van een camper? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u graag verder.