7 tips voor vakantie met een camper

vakantie met een camper

Vakantie met een camper is misschien nog helemaal nieuw voor u. Daarom is het is altijd handig om goed voorbereid op pad te gaan.  Op deze manier gaat u een stuk relaxter op pad en voorkomt u als nieuwbakken campenaar onnodige tegenvallers.

 

Tips voor een geslaagde vakantie met een camper

 

  1. Leer de camper kennen

Onderzoek voordat u vertrekt hoe u de meest voorkomende problemen oplost. Weet u waar de zekeringen zitten en of er reservezekeringen zijn? En hoe werkt de koelkast en hoe zit het met watervoorzieningen? Neem dus alles vooraf goed door en vergeet de technische papieren niet mee te nemen.

 

  1. Maten van de camper

Schrijf de exacte maten van de camper op en houd deze bij u. Heel logisch misschien, maar het gebeurt vaak genoeg dat een camper beschadigd terugkomt. Niet omdat de bestuurder zo’n slechte chauffeur was, maar wel omdat de maten niet bekend waren. Bovendien rijdt u een stuk relaxter een tunnel door als u zeker weet dat u niet klem komt te zitten.

 

  1. Genoeg reserves

Zorg voor genoeg reserves. Denk hierbij aan extra lampjes, zekeringen en sleutels. Niets is vervelender om lokale winkels in een onbekend dorp af te struinen naar de juiste zekering. Of erger, om buitengesloten te worden van je tijdelijke ‘huis op wielen’.

 

  1. Vervoer op bestemming

Denk ook aan vervoersmiddelen op de plek van bestemming. Een camper is natuurlijk een fantastische manier om te reizen, maar heeft als nadeel dat u er niet zomaar boodschappen meedoet. Fietsen zijn dus erg handig om ter plekke te huren of om mee te nemen. Zorg in het laatste geval voor een goede fietsendrager.

 

  1. Drinkwater

Neem genoeg flesjes water uit de supermarkt mee, want water uit de tank van de camper kunt u beter niet drinken. Hier kunnen legionellabacteriën inzitten. U kunt dit natuurlijk wel eerst koken en gebruiken voor thee.

 

  1. Gereedschap mee

Een echte campenaar gaat natuurlijk niet zonder gereedschap op pad. Een los schroefje van het fietsenrek aandraaien, een lekkende wasbak of een waterpas om de camper goed recht te zetten. En mocht de camper toch wat schuin staan, wat niet gek is in sommige landen, dan komen stelblokken ook goed van pas.

 

  1. Het blijft een auto

En als laatste tip, een camper blijft natuurlijk gewoon een auto. Dus ook de standaardzaken, zoals bandendruk, oliepeil en verlichting hebben af en toe aandacht nodig.

 

Wilt u meer informatie over het huren van een camper? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u graag verder.